Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Capitulatie in de goudmarkt, maar wat wil dit nu zeggen?

De goudprijs heeft al betere tijden gekend. Tot spijt van vele liefhebbers van het gele metaal is ook 2018 weer een jaar om snel te vergeten, tot zover tenminste…

Als we John van SaharasCharts mogen geloven, dan zou dit wel eens de bodem kunnen zijn voor de goudmarkt voor de rest van het jaar.

Volgens John is het vaak zo dat op een moment van extreem pessimisme de grootste koopjes te doen zijn, niet alleen in de goudmarkt maar eigenlijk in alle markten.

En extreem pessimisme kan je het momenteel zeker wel noemen in de goudsector, iedereen verlaat namelijk in hordes het toneel.

Maar nu is het moment om – al is het maar voor een korte termijn trade – een positie in te nemen op goud.

Volgende grafiek van SaharasCharts maakt al het een en ander duidelijk…

Nog vrijwel nooit heeft goud grond verloren in meer dan 7 weken na elkaar. Dat is exact wat we nu zagen gebeuren.

Na deze 7 weken – dat een beetje de norm lijkt de afgelopen jaren – kwam er altijd een mooie rally aan te pas.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat dit het moment is om te kopen. De geschiedenis staat immers aan jouw kant.

Je kan dit doen door je geliefde goudmijnaandelen bij te kopen of een positie daarin te starten, of door bijvoorbeeld opties, futures of een ETF.

Zo is er bijvoorbeeld de ‘Physical Gold ETF’ beschikbaar onder tickersymbool PHAU en OGB5.

Deze ETF bied je een blootstelling aan de prijsontwikkeling van fysiek goud.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.