Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Olie naar $100? Koop dit aandeel!

De prijs van olie doet het de laatste paar jaren erg goed, en er is zeker nog potentieel om een stuk verder te stijgen.

Maar de jaren voordien waren dan ook echt dramatisch te noemen, de prijs van olie ging van een hoogtepunt van $140 in 2008 tot een dieptepunt van $26 in 2016.

En als je een beetje snapt hoe de grondstoffenmarkten in grote lijnen werken dan weet je dat er tijdens zo een grote berenmarkt heel wat voorraad van de markt gehaald zal worden door de producenten.

Het gaat dan om de projecten die oneconomisch zijn tegen lage prijzen, en dat is dan ook exact wat we de afgelopen jaren gezien hebben.

En dit terwijl de vraag erg sterk blijft en vele geopolitieke spanningen met grote regelmaat weer op de voorgrond verschijnen.

Voeg daar nog eens de toenemende inflatie aan toe en je hebt een cocktail die de olieprijs de komende jaren door het dak zou kunnen jagen.

Het is dan ook nu dat je zeker eens de – vaak enorm afgestrafte – aandelen in deze sector moet bekijken, zo vertelt ons Venky Srinivasan, een doorwinterde beursspeculant.

Een van zijn favorieten is National Oilwell Varco, een Amerikaans oliebedrijf met zijn oorsprong in Houston, Texas.

Srinivasan ziet naast de ontwikkelingen bij olie zelf ook een mooi technisch patroon ontwikkelen bij de prijsgrafiek van dit specifieke aandeel, en dat ziet eruit als volgt:

Dit fenomeen staat bekend als een ‘bull flag’ en is een positief technisch patroon dat kan wijzen op een naderende prijsexplosie.

Als je de stijging in olie tot nu toe gemist hebt, is dit wat Srinivasan betreft een erg goed instapmoment.

Zo weet je immers dat je er dit keer wel bij bent als de olieprijs zijn stierenmarkt verder zet.

Wacht dus niet langer en zorg dat ook jij de nodige blootstelling hebt aan hetgeen ze het ‘zwarte goud’ noemen.

Je kan National Oilwell Varco vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘NOV’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.