De sneltrein der groei

De Indische economie blijft de globale groei leiden, en dit met een duizelingwekkende 7% groei per jaar.

Dat zijn cijfers waar men in het Westen alleen maar van kan dromen, hier zijn ze al door het dolle heen als ze de 3% zien.

India is hiermee verantwoordelijk voor maar liefst 15% van de globale groei en door dit feit worden heel wat miljoenen Indiërs jaarlijks uit de armoede getild.

En deze groeispurt lijkt allesbehalve op zijn einde te lopen, volgens het Internationaal Monetair Fonds – ook wel bekend onder de afkorting IMF – is deze eigenlijk pas amper begonnen!

Zo denken ze daar dat de groei van India zelfs nog sterker gaat worden dan vandaag de dag (6.7%) het geval is, deze groei zou 7.4% bedragen dit jaar en 7.8% in 2019.

Natuurlijk zijn er – zoals bij alles in het leven – wel enkele plooien te vinden die gladgestreken moeten worden maar over het totaalplaatje dat de Indische economie heet mag je als belegger gerust beginnen te kwijlen.

Zowat alle opkomende markten staan – door een sterk stijgende Amerikaanse Dollar – negatief dit jaar, maar de Indische beurs noteert op het moment van schrijven in het groen!

Dit signaleert toch wel enorme sterkte en dat is wat het IMF ook verwacht dat het geval gaat blijven.

Als je graag je geld aan het werk zet in gebieden met enorm groeipotentieel, dan is er absoluut geen excuus om geen Indische aandelen in je portefeuille te hebben.

Je kan alvast beginnen met dit te verwezenlijken door de Lyxor MSCI India ETF te kopen, je kan deze vinden op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘INRL’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.