Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit Quantmodel voorspelde de vorige bodem en geeft nu een nieuw bodemsignaal

Speculeren wordt – onterecht – wel eens vergeleken met gokken.

Als je naar het casino gaat en je neerzet bij de roulettetafel, dan weet je – hopelijk toch – dat je eigenlijk totaal geen controle hebt over de uitkomst.

Het draait dus om puur geluk en dat is nu net niet het geval bij speculeren.

Bij speculeren kan je waarschijnlijkheden inschatten en de uitkomst op verschillende manieren proberen te sturen.

Ook kan je veiligheidsmechanismes inbouwen om zo potentiële verliezen te beperken, denk maar eens aan bijvoorbeeld de ‘stop loss’ functie.

Het is dus allesbehalve hetzelfde als dat balletje dat losgelaten wordt bij de roulettetafel en deze 2 risicovolle bezigheden zijn dan ook slechts in bepaalde opzichten te vergelijken.

Er zijn heel wat kundige mensen die een grote hoeveelheid aan manieren hebben gevonden om hun kans op succes op de financiële markten te vergroten.

Zo zijn er bijvoorbeeld de ‘Quants’, de échte nerds van Wall Street.

Deze groep van analisten doen er alles aan om te zorgen dat hun kans op slagen zo hoog mogelijk is, maar dan op een erg klinische en mathematisch berekende manier.

Zij gebruiken kwantitatieve analyses die ze vaak inbouwen in een soort gebruiksmodel, erg complexe materie allemaal.

Dit model geeft hun – als ze het correct gebouwd hebben – direct een heel arsenaal aan technische signalen.

En de Quants van ExtremeTrading hebben hun toverkunsten losgelaten op enkele aandelen in de goudmijnsector…

En er is er ééntje bij die er uitspringt qua potentieel.

Dat is Royal Gold, een van de meest prominente namen in deze sector.

De volgende grafiek van ExtremeTrading laat dan ook weinig aan de verbeelding over…

De vorige keer dat het model van ExtremeTrading een koopsignaal gaf was in het begin van 2016, en de koers ging per direct honderden procenten hoger!

En nu is er dus een nieuw koopsignaal, je weet wat je moet doen…

Je kan Royal Gold vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘RGLD’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.