Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Meest prominente beursindex op aarde maakt een nieuw hoogtepunt

De Amerikaanse markten zijn momenteel een van de sterkste.

Terwijl de rest van de wereld en de opkomende markten het moeilijk hebben, lijkt dit in Amerika totaal niet het geval te zijn.

Na de steile correctie van eerder dit jaar had je al vrij snel de NASDAQ – toch wel het paradepaardje te noemen – die iedereen met verstomming sloeg en snel nieuwe hoogtepunten maakte.

Andere indexen zoals de Russell2000 zijn sindsdien gevolgd en staan inmiddels al een heel stuk boven het hoogtepunt van het begin van dit jaar.

De enige Amerikaanse aandelenindex die het wat liet afweten bleek de S&P500 te zijn, misschien wel dé bekendste index die er is.

Maar nu is het moment gekomen dat zelfs die index is begonnen aan een achtervolging en dat kan je perfect afleiden van de onderstaande grafiek van Harsh Raj, een beursspeculant met Indische roots.

Kort nadat de prijs uit deze driehoek wist te breken, werd over het vorig hoogtepunt heen gesprint.

De kans is volgens Raj groot dat we tegen het einde van het jaar richting de 3000 gaan.

Deze stierenmarkt kan dus – nogmaals – een stukje verder lopen dan wat zowat iedereen dacht dat mogelijk was.

Dat is dan ook goed nieuws voor zij die achtergebleven zijn en nog niet genoeg posities in hun portfolio hebben om te profiteren van een verdere stijging in de S&P500.

Je kan deze blootstelling bekomen door de Vanguard S&P500 ETF te kopen, deze ETF vind je op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘VUSA’.

Als je nog andere Amerikaanse aandelen op je eigen persoonlijke verlanglijstje hebt staan, dan is nu het moment om dat lijstje van onder het stof te halen.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.