Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Wayfair is het doelwit van deze gerenommeerde short seller

De meeste beleggers stellen zich steeds dezelfde vraag af: welke grondstoffen, obligaties, aandelen of valuta moet ik kopen?

Ze zijn altijd bezig met kopen, kopen en nog eens kopen…

Daar is natuurlijk helemaal niet mis mee, maar niet iedereen heeft dezelfde mindset over de aanpak op de beurs.

Een minderheidsgroep in de beleggingswereld heeft namelijk de voorkeur om het hele proces om te draaien, namelijk te verkopen, short gaan dus.

Shorten wil in grote lijnen gewoon zeggen dat je financiële activa van iemand leent, deze dan verkoopt met de verplichting deze terug te kopen als je de positie sluit.

Als de financiële activa– dat je later zult moeten terugkopen – daalt in waarde, dan is die daling jouw winst, want je zult nu minder geld moeten neertellen voor hetzelfde aantal aandelen.

Een van de meer bekende ‘short sell’ instanties is zonder twijfel Citron Research en zijn CEO, Andrew Left.

En deze week kwam Citron met zijn laatste nieuwe doelwit ten tonele: Wayfair, een Amerikaans e-Commerce bedrijf dat meubels verkoopt.

Volgens Left kent dit aandeel heel wat verkopen van insiders momenteel, iets dat zeker geen hoopgevend teken is voor het bedrijf.

Ook zie je duidelijk dat de winst per aandeel blijft dalen als een baksteen. En dit terwijl de aandelenkoers maar blijft oplopen…

En bedenk je tenslotte ook eens dat e-commerce gigant Amazon zich nu ook aan het opmaken is om een grote rol te spelen in de online meubelverkoop…

Volgens Left kan deze ongegronde stijging niet veel langer meer aanhouden, en zal het aandeel binnenkort weer met beide voetjes op de grond worden gezet.

Citron ziet het aandeel op de korte termijn dan ook vallen naar $100, momenteel noteert het op $130.

Een short positie op Wayfair kan – wat Citron betreft – dus een erg lucratieve zet zijn nu.

Je kan Wayfair Inc vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘W’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.