Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Mag de waarheid bij deze goudproducent het licht niet zien?

Grondstoffen hebben tot zover een moeilijk jaar achter de rug.

Zelfs goud en zilver – die veel beleggers als een veilige haven zien – kwamen niet onder de neerwaartse koersdruk uit.

De bedrijven die deze grondstoffen uit de grond halen deden het dan ook niet bijster goed. De koersen gingen gedurende deze periode gestaag lager.

Meestal heeft een daling bij zulke bedrijven dan ook veel te maken met de prijs van de onderliggende grondstof.

Goudproducent Pretium Resources (PVG) is zelfs in volledige crash modus geraakt.

Het aandeel kelderde tientallen procenten in een mum van tijd.

Fraude ligt aan de oorzaak van de daling, volgens Viceroy Research. Het zou zomaar kunnen dat het aandeel een dikke, vette nul waard is.

Pretium heeft als doel om 425000 ounces per jaar te produceren, en dat voor maar liefst 20 jaar lang.

Strathcona Minerals Services liet weten dat er geen enkele kans is dat dit daadwerkelijk het geval gaat zijn.

Als je al even meegaat in de goudsector dan doet de naam Strathcona misschien wel een belletje rinkelen… Deze instantie legde met Bre-X Minerals eerder de grootste goudmijnfraude allertijden bloot.

Strathcona werd ingeruild voor Strategic Minerals LLC: een bedrijf dat instaat voor de verificatie van de activa van Pretium.

Serofim Muroff is de CEO van Strategic Minerals: een door de Securities & Exchange Commission gebrandmerkt zwendelaar.

Volgens Viceroy Research spelen Strategic Minerals en Pretium nu onder een hoedje om het bedrijf boven water te houden.

Dat kan volgens hun alleen maar als ze de beleggers voor de gek kunnen houden met verzonnen cijfers.

Viceroy Research maakt de vergelijking met Rubicon Minerals, een Canadees exploratiebedrijf dat na gedegen onderzoek ook zijn bewezen ondergrondse activa met 90% moest verminderen.

Het bedrijf zit daarnaast nog eens behoorlijk in de schulden. Als Viceroy Research gelijk krijgt en de waarheid aan het licht komt, dan ziet het er heel erg slecht uit voor goudproducent Pretium.

En daar kan je als speculant je voordeel mee doen door een short positie te openen op dit schijnbaar frauduleus goudmijnbedrijf.

Als het bedrijf daadwerkelijk stopt met bestaan – en dat is volgens Viceroy zeer waarschijnlijk – dan heb je een winst te pakken van maar liefst 100%.

Je kan Pretium Resources vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘PVG’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.