Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Staat Tesla op het randje van een gigantische klif?

Je kan er de laatste maanden niet omheen: Tesla is overal in het nieuws.

Of het nu is voor de slechte productiecijfers, de revolutionaire aandrijftechnologie van zijn auto’s of zijn zeer excentrieke CEO.

Het is het meest polariserende aandeel op de markt momenteel, zo lijkt het althans.

Er zijn heel wat slimme beleggers aan beide kanten van het spectrum, stieren en beren.

Een van de meest uitsproken beren wat Tesla betreft is Hedge Knight Capital, een Amerikaans hedge fund.

Hedge Knight Capital is er namelijk van overtuigd dat Tesla gedoemd is om onder te gaan.

Ze citeren zo o.a. de uitvloei van management die met de minuut erger lijkt te worden, alsook het productiequota voor de Model 3 die nooit gehaald lijkt te worden.

Je zou de wanhoop dan ook makkelijk kunnen afleiden van het erratisch gedrag van de CEO van Tesla: Elon Musk.

Zo heeft de CEO recent op social media platform Twitter een erg domme fout gemaakt die hem wel eens achter de tralies zou kunnen doen belanden…

De Securities & Exchange Commision – waakhond der Amerikaanse beurzen – zit hem dan ook dicht op de hielen momenteel.

Zij denken namelijk dat Musk dit bericht de wereld in heeft gestuurd om de short sellers pijn te doen.

Dat zou fraude zijn, mocht de uiteindelijke bevinding van de SEC zijn dat Musk dit deed met de intentie om de koers van het aandeel te manipuleren.

Als Musk bestraft wordt voor dit feit – wat volgens Hedge Knight zeer goed mogelijk is – dan zou dat wel eens het einde van Tesla kunnen betekenen.

Musk is dan ook de visionaire frontman waarin iedereen heel deze tijd blind vertrouwen heeft gehad.

Maar zelfs al zou dit helemaal niet het geval zijn en gaat Musk verder als CEO van dit controversiële bedrijf, dan ziet het er nog erbarmelijk slecht uit, zo besluit Hedge Knight Capital.

Het is dus schijnbaar nog niet te laat om een short positie te nemen op Tesla.

Je kan Tesla vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘TSLA’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.