Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Het technische & fundamentele plaatje klopt voor dit oliebedrijf!

Aandelen in oliebedrijven hebben het dit decennium moeilijk gehad, zeker in de periode 2014-2015 toen de gehele sector op de schop leek te gaan.

In het begin 2016 – na dat de prijs van olie onder de 30 USD noteerde – was er eindelijk sprake van licht aan de horizon voor deze gekwelde sector.

Sindsdien lijkt olie weer in een mooie opwaartse trend te zitten en staat de prijs alweer een heel stuk hoger.

Het is dus een goede tijd om eens wat van die olieaandelen te bekijken.

ZenTrendsTrading (ZTT) noemt Occidental Petroleum als een aandeel met een groot potentieel.

De technische setup is erg mooi momenteel en dat illustreren ze met de volgende grafieken:

Het aandeel blijft duidelijk in een lange termijn opwaartse trend, ondanks de hevige correctie van de afgelopen jaren.

Zoals je kan zien op de onderste grafiek is er mogelijk sprake van een omgekeerde hoofd & schouders formatie, een positief teken, zo laat ZTT ons weten.

Ook betaalt het aandeel een 4.02% dividend en heeft het zijn earnings per share (gemaakte winst per aandeel) kwartaal op kwartaal kunnen groeien met 66%!

In diezelfde periode zijn de verkopen met 35% gestegen en de verwachtingen zijn dat de earnings per share 68% zal stijgen de komende 5 jaar.

Het lijkt er dus heel erg op dat dit aandeel nu in een situatie zit die zowat het omgekeerde is van wat we zagen in de gigantische berenmarkt in olie in 2014/2015, zo besluit ZTT.

Je kan Occidental Petroleum vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘OXY’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.