Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit afgestrafte goudmijnaandeel biedt kansen voor beleggers

Goud – net als veel andere grondstoffen – heeft de afgelopen maanden aardig wat klappen mogen incasseren.

Gelukkig voor de ‘goudkevers’ – zoals ze wel eens genoemd worden – komt er langzaam aan licht aan het einde van de tunnel tevoorschijn.

De goudprijs lijkt – al is het misschien maar tijdelijk – een bodem gevonden te hebben rond het $1200 niveau.

Als speculant is het nu misschien wel een goed idee om de goudmijnen – die een hefboom op de goudprijs moeten bieden – van naderbij te bekijken.

Dat is althans de mening van Alex, de oprichter van MacroOps.

Alex is van mening dat er – minimaal op de korte termijn – wel wat te halen valt bij een vrij bekende goudmijner, namelijk Harmony Gold.

Harmony is een van de grootste goudmijnbedrijven in Zuid-Afrika en heeft daar maar liefst 9 actieve mijnen.

Alex noemt o.a. het extreme pessimisme dat je nu ziet in de goudsector als een potentiele catalyst voor een opwaartse sprong in de valuatie van dit bedrijf.

Technisch ligt het aandeel er nu ook vrij goed bij.

En als de Amerikaanse dollar – die nu opwaarts momentum lijkt te verliezen – nu wat terrein prijs geeft dan kan dit aandeel fors hoger gaan op de korte termijn.

Dit aandeel zou de komende weken dan ook een mooie heropleving moeten zien, zo besluiten ze bij MacroOps.

Als je dus jezelf rekent tot het kamp der goudkevers dan is dit wat Alex betreft wel een erg mooie opportuniteit om nog wat extra blootstelling te bekomen aan deze erg zwaar afgestrafte sector.

Je kan Harmony Gold vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘HMY’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.