Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit Canadees marihuana aandeel is een onmiskenbare bubbel

Sporadisch komt er op de beurs een hype langs die de verwachtingen van mensen zo hoog laat oplaaien dat deze in realiteit niet meer in te lossen zijn.

Althans niet in de eerstvolgende aantal jaren.

Als iedereen denkt zeer snel rijk te kunnen worden, dan is het opletten geblazen.

Vorig jaar was dat duidelijk het geval met cryptovaluta. Deze zijn ondertussen gekelderd als een baksteen. De bijhorende manie is dan ook verdwenen als sneeuw voor de zon.

Wat we nu echter lijken te zien in 2018 is een soort herhaling van vorig jaar. Niet met cryptovaluta, maar wel met medische marihuana aandelen.

En er is één aandeel bij die qua prestaties op de beurs echt alle verbeelding tart en dat is het Canadese Tilray.

Volgens Charlie Bilello van Pension Partners is dit aandeel echt een schoolvoorbeeld van een speculatieve manie.

Het aandeel heeft 2 maanden geleden zijn beursgang gehad en is sindsdien al vertienvoudigd.

Het aandeel noteert momenteel aan 1000x zijn prijs/verkopen.

Herinner je je nog dat Netflix speculatief genoemd werd een tijdje geleden?

Een Netflix aandeel noteert tegen 12x zijn prijs/verkopen, andere technologiegiganten zoals Amazon en Apple komen niet eens aan x5.

Bekijk volgens grafiek van Bilello maar eens van naderbij:

Helaas is deze grafiek wel al oud, zoals je kan zien. Tilray noteert op deze grafiek namelijk ‘maar’ aan 420x prijs/verkopen en dus niet aan de bovengenoemde 1000x.

Het is dan ook al een grafiek van lang geleden, namelijk dinsdag 18 september 2018.

En als dat nog niet genoeg is om het een bubbel te verklaren dan heeft Bilello nog twee leuke feitjes in petto…

Zo zou Tilray momenteel noteren tegen 40x de verwachte inkomsten (500 miljoen) van het jaar 2021.

En de beurswaarde van Tilray is nu gestegen naar boven dat van gerenommeerde bedrijven zoals Twitter & American Airlines.

Gekker moet het niet worden.

Dit aandeel gaat volgens Bilello dan ook een heel erg forse afwaardering zien in de nabije toekomst en daar kan jij als speculant natuurlijk immens van profiteren.

De dalende trend is inmiddels al ingezet. Ondanks dat het aandeel pas klappen heeft gekregen, is Tilray nog altijd enorm overgewaardeerd.

Je kan dus best een short positie innemen op Tilray.

Als je een short positie inneemt begin je best met kleine posities.

Zo weet je dat je niet te veel pijn zal lijden, mocht dit feestje vol met irrationele dronkaards nog heel even verder gaan.

Je kan Tilray vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘TLRY’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.