Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit veelzijdige metaal is onterecht afgestraft, profiteer nu!

De prijs van koper heeft het enorm moeilijk gehad de laatste 3 maanden.

Van de top op 7 juni tot op de bodem van 15 augustus liet het bruinachtige metaal een daling optekenen van maar liefst 23%.

Niet echt cijfers om over naar huis te schrijven natuurlijk…

Echter lijkt de dalende trend nu gebroken te zijn, de koperprijs kende vorige week zijn grootste stijging in 15 weken tijd.

Volgens Melanie Burton van Reuters komt dit omdat de handelsoorlog die momenteel nog in volle gang lijkt te zijn overschat zou zijn geweest door vele beleggers.

De negatieve impact wat betreft de vraag naar koper zou dan ook minder erg zijn als het scenario dat door veel analisten gevreesd werd.

Ook zou een dalende Amerikaanse dollar nu de wind in de zijlen zetten van de stieren in het koperkamp, stelt Burton.

Van een snelle ommekeer gesproken, het kan snel gaan op de financiële markten, zo zie je maar!

Het ziet er momenteel dus al heel wat beter uit voor zij die willen inzetten op hogere koperprijzen, dan de voorbije maanden het geval is.

Een verdere heropleving lijkt dan ook nog steeds op zijn plaats, zo besluit Burton

Als je de fysieke prijs van koper wilt bespelen, dan gaat dat perfect.

Je kan dan de ETFS Copper ETC kopen, deze vind je op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘COPA’.

Als je echter zelf nog een verlanglijstje hebt liggen waar wat koperproducenten op staan, dan zou het wel eens een goed idee kunnen zijn om dat nu nog eens grondig te overlopen.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.