Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De prijs van Amerikaans aardgas was lange tijd dalende, maar daar lijkt nu verandering in te komen

De prijs van aardgas in Amerika heeft het de afgelopen 2 jaar laten afweten, althans voor zij die hebben ingezet op hogere prijzen.

Maar nu lijkt het er dan toch op dat we de komende paar maanden hogere aardgasprijzen kunnen verwachten.

Dat is althans de mening van EquityClock, een website die zich specialiseert in de seizoen gerelateerde sterkte in kaart te brengen.

De grafiek hierboven spreekt boekdelen, we beginnen deze week aan de sterkste periode van het jaar wat betreft de prestaties van de aardgasprijs.

Tot midden december zou het er – als de recente geschiedenis zich ook maar een klein beetje herhaalt – heel goed uitzien voor de aardgasstieren.

Ook merken ze bij EquityClock op dat een ETF die zij gebruiken voor op deze sector in te spelen zojuist is gestegen tot boven het 50 & 200-daags gemiddelde.

(vergelijk ook de 2 grafieken eens maand per maand, je ziet een vrij grote gelijkenis)

Dat is een erg positieve ontwikkeling die hogere aardgasprijzen op de korte termijn zou kunnen signaliseren.

De tijd lijkt dan ook rijp om ook te profiteren van deze langverwachte sterkte.

Je kan inspelen op gas- en olieprijzen via iShares Oil & Gas Exploration & Production ETF.

Je vindt deze onder tickercode SPOG (deze noteert in GBP).

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.