Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Levende legende in technische analyse koopt olie

Peter Brandt is een van de bekendste beleggers op twitter, met bijna een kwart miljoen volgers.

Brandt heeft meer dan een halve eeuw ervaring in het lezen van grafieken. Hij heeft daar al die tijd zijn brood mee weten te verdienen.

Volgens Brandt zien we nu een zeer duidelijke uitbraak plaatsvinden in de olieprijs.

Deze was de laatste maanden bezig aan een consolidatieperiode, maar nu lijkt het er toch weer erg sterk op dat de weg naar boven hervonden is.

Dit kan je ook makkelijk afleiden van de volgende grafiek van Brandt…

De olieprijs – Brent Crude Oil in dit geval – wist eindelijk door het $80 niveau heen te stoten en dat is erg bemoedigend voor de stieren in het oliekamp, zo laat Brandt ons weten.

Het eerstvolgende doelwit volgens deze levende legende is $85.62 (om maar eens heel erg precies te zijn).

De tijd lijkt dus weer daar om de oliesector eens van dichterbij te bekijken.

Je kan uiteraard je favoriete olieaandelen eens onder de loep leggen.

Je kunt ook beginnen met een meer conservatievere aanpak. Zo kan je de ‘ETFS Brent ETP’ kopen.

Deze ETF noteert op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘OILB’ en speelt in op de fysieke prijs van olie.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.