Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Rechter Owens geeft groen licht aan uraniumreus

De prijs van uranium is na een erg lange berenmarkt eindelijk weer stijgende.

Je zou het echter niet kunnen afleiden van de recente prestaties van de grootste publiek verhandelbare uraniumproducent, namelijk Cameco.

Dit aandeel stond de afgelopen maanden onder ongekende druk, en dit terwijl veel andere aandelen in deze sector mooie winsten konden realiseren.

Cameco had namelijk het probleem dat het voor heel veel geld gedagvaard werd door de CRA (Canada Revenue Agency).

De reden hiervoor was dat Cameco schijnbaar niet genoeg belastingen had betaald in de periode van 2003 tot 2011.

Als de rechtszaak was beslist in het voordeel van de aanklager, dan zou Cameco zo een $2.5 miljard moeten neerleggen om deze belasting achterstand in te halen.

Dit zou vanzelfsprekend een dramatisch effect hebben gehad op de prijs van een Cameco aandeel.

Echter heeft rechter John Owens nu beslist in het voordeel van Cameco en moet dit gigantisch bedrag uiteindelijk dan toch niet betaald worden.

De donkere wolk die een tijdje boven het bedrijf hing is nu dus in één keer volledig verdwenen.

Dit is een enorm positieve ontwikkeling voor Cameco (en de sector in het algemeen).

Zowat direct na deze aankondiging kwam BMO Capital op de proppen met een bericht dat Cameco wat betreft de toekomstige verwachte prestaties werd opgewaardeerd.

Ook gaven ze bij BMO al direct een koersdoel mee, en dat is maar liefst $18.

Het aandeel noteert momenteel rond de $11.50.

Als Cameco – zoals BMO Capital verwacht – nu gaat vertrekken voor een rit naar boven, dan valt er nog meer dan 50% winst te halen in een relatief korte periode.

Het ziet er dus eindelijk weer erg goed uit voor deze uraniumreus.

Je kan Cameco vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘CCJ’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.