Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Het bloed vloeit door de straten in de edelmetaalmarkt…

Het is momenteel huilen met de pet op voor de stieren in het goudkamp.

Het glanzende edelmetaal doet al sinds april niet veel anders dan dalen. Dat begint bij veel goudbeleggers toch wel zwaar door te wegen.

Maar volgens de man achter HedgeHogTrader is dit niet het moment om de handdoek in de ring te gooien.

Zo laat hij weten dat de verhouding tussen de prijs van zilver en goud een mooie indicatie kan geven over de toekomst op de korte termijn.

Momenteel zit deze ratio op het laagste punt sinds het begin van 2016. Zij die actief zijn in deze sector weten waarschijnlijk nog wel wat er toen is gebeurd.

Er kwam een enorme rally in de edelmetaalprijzen en deze hield aan tot in de zomer van hetzelfde jaar.

Met het enorme pessimisme dat we momenteel zien, is er volgens HHT niet veel nodig om de prijs behoorlijk op te laten veren.

Of een nieuwe opwaartse beweging hier het startschot zal zijn van een nieuwe stierenmarkt, dat weet niemand.

Maar het lijkt volgens HHT erg waarschijnlijk dat er op de korte termijn een mooie opwaartse beweging aankomt in deze sector.

En als er een beweging naar boven komt zoals we dat bijvoorbeeld zagen in het begin van 2016, dan ben je al snel een heel stuk rijker als je de juiste beleggingen hebt gekozen.

Een van de bekendere aandelen in de piepkleine zilversector is First Majestic Silver.

Volgens HHT zou dit aandeel het de rest van het jaar erg goed moeten gaan doen.

Het aandeel van dit bedrijf ging in de bovengenoemde rally van 2016 maar liefst van $2.40 naar $19.10!

Of we nu weer een beweging van zo’n niveau gaan zien is misschien twijfelachtig.

Maar zelfs een beweging van maar de helft van toen levert al enorme winsten op!

Hoog tijd dus om dit aandeel eens onder de loep te nemen.

Je kan First Majestic Silver vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘AG’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.