Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Niemand leek warm te lopen voor dit drankje, maar het tij lijkt nu te keren

Het zijn harde tijden voor zowat alle grondstoffen. Uitzondering hierop zijn de energie gerelateerde aandelen zoals olie: deze doen het dan weer erg goed.

Koffie is een van de slechtst presterende grondstoffen. De prijs staat op het laagste punt in 10 jaar.

Dit zou wel eens een mooie opportuniteit kunnen zijn, volgens Chris Kimble van KimbleCharting.

De koffieprijs is vrijwel altijd volatiel en volgens Kimble zou dit wel eens het perfecte moment zijn om op een heropleving in te spelen.

De vorige keren dat koffie na een zware daling bodemde kwamen er spectaculaire stijgingen aan te pas, van maar liefst 200 en 150 procent!

En het is net nu dat de koffieprijs weer op exact het niveau is beland vanwaar beide keren de verwoestende rally begon!

In de zeer cyclische grondstoffenmarkt is het meestal een goed idee om een contraire mindset te hebben.

Je koopt dan als de koersen historisch gezien enorm laag staan en verkoopt na een gigantische stijging.

Dus als je je dan bedenkt dat koffie op het laagste punt in 10 jaar staat, dan is de kans groot dat er een lucratieve trade te doen valt!

En dat is waar Kimble nu mee bezig is, long posities opbouwen in koffie.

En uiteraard kan ook jij deze trade uitvoeren!
Dit kan bijvoorbeeld met de ‘ETFS Coffee’, deze kan je vinden op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘COFF’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.