Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Brent Cook verklapt de toekomstige leider op de grondstoffenmarkt

Brent Cook is een van de betere geologen op aarde.

Ondanks dat de naam Cook niet zo bekend in de oren klinkt, heeft hij toch al heel wat successen gekend in zijn carrière.

Een deel van deze successen werden heel wat jaren geleden behaald, toen hij nog werkte voor de legendarische grondstoffenbeleggers Rick Rule.

Na lange tijd voor Rule gewerkt te hebben, vond Cook het tijd om een ander pad te bewandelen…

Hij werkt nu voor zichzelf – hij schrijft o.a. research – en ook hier is hij weeral erg succesvol.

Het is dus altijd opletten geblazen als deze veteraan zijn mening geeft over wat volgens hem de mijnbedrijven van de toekomst kunnen worden.

Als Cook het bij het goede eind heeft, staan we aan de vooravond van een groot tekort aan koper. Volgens hem zal het een lange tijd duren voordat dit tekort opgevangen kan worden.

Het zou dus wel eens een goed idee kunnen zijn om langzaam maar zeker wat koperposities in te nemen.

Je kan dit doen door bijvoorbeeld de fysieke koperprijs te bespelen, dit is de minst risicovolle manier. Zo kan jij persoonlijk ’s nachts misschien net dat beetje beter slapen.

Dit kan je simpelweg doen door een ETF te kopen die net dit doet. Zo is er de ETFS Copper, deze kan je op de London Stock Exchange vinden onder tickersymbool ‘COPA’.

Maar als je wat speculatiever bent ingesteld, dan kan je gaan voor de koperproducenten, die een hefboom moeten bieden op een stijgende koperprijs.

Een van de favorieten van Cook – en tevens een van de grootste koperproducenten op aarde – is Southern Copper Corp, zij opereren vanuit Mexico en zijn op de NYSE te vinden onder tickersymbool ‘SCCO’.

En als dat voor jou nog niet speculatief genoeg is, dan heeft Cook nog één laatste tip in petto…

En dat is Evrim Resources, een aspirant koperproducent in Noord-Amerika, dit aandeel kan je vinden op de Canadese Venture onder tickersymbool ‘EVM’.

Wees je er wel van bewust dat dit een klein bedrijfje is die niet zo een grote liquiditeit kan genieten als bijvoorbeeld een Southern Copper dat kan.

Het is dan ook aan te raden om je posities beetje bij beetje in te nemen.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.