Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze beruchte fondsbeheerder gaat voor een home-run met dit aandeel

Bill Ackman is zonder enige twijfel een van de bekendste en meest besproken hedge fund managers op aarde.

Dezer dagen is hij voornamelijk bekend van de flop die zijn short positie op Herbalife is geworden.

Maar wat heel wat mensen vergeten is dat Ackman verantwoordelijk is voor heel wat – bijna legendarische – investeringen die het enorm goed deden…

Denk bijvoorbeeld eens aan zijn short positie op de Municipal Bond Insurance Association die hij innam voor de crisis van 2008 zich ontplooide.

Of zijn long positie in General Growth Properties, waar hij – en zijn team bij Pershing Square Capital Management – een belegging van $60 miljoen omtoverde in $1.6 miljard!

Pershing Square doet het dit jaar erg goed, en verslaat met een rendement van +15.8% tot zover dit jaar vrij makkelijk de S&P500, deze haalde tot dusver +8%.

Ackman en zijn team zijn nooit bang geweest om hun overtuigingen kracht bij te zetten met enorme sommen geld, en dat is bij hun laatste nieuwe positie zeker niet anders…

Deze week is bekend geraakt dat Ackman een long positie heeft ingenomen op Starbucks, de bekende – oorspronkelijk Amerikaanse – koffiehuisketen.

En zoals hierboven vermeld staat zijn Ackman en zijn kornuiten zeker niet bang om heel wat geld aan het werk te zetten in zijn posities. Zijn nieuwe positie in Starbucks bedraagt dan ook bijna één miljard USD, volgens Bloomberg.

Ackman is positief over Starbucks omdat er heel wat veranderingen zoals nieuwe managementpersonen en structurele wijzigingen aankomen bij de koffiegigant.

Ook zetten ze bij Starbucks enorm in op een groei in de Chinese markt. Daar zouden ze een verdrievoudiging zien van de opbrengsten binnen de 5 jaar, zo stelt Bloomberg.

Het ziet er naar uit dat Ackman helemaal terug in zijn goede vorm zit en dat deze grote inzet op Starbucks misschien wel eens een erg mooie zet kan zijn voor de komende jaren.

Ook jij kan je bij Ackman voegen en inspelen op de plannen van Starbucks om hun imperium verder uit te breiden.

Je kan Starbucks vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘SBUX’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.