Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze vanadiumproducent lijkt niet te stoppen

Er lijkt maar geen einde te komen aan de stijging van vanadium.

Deze onbekende grondstof is de afgelopen jaren al verveelvoudigd in prijs. Er lijkt nog geen einde in zicht, dat is althans de mening van ProActiveInvestors.

De prijs blijft maar stijgen door de vraag uit China. Zij gebruiken namelijk steeds meer en meer vanadium bij o.a. het bestrijden van milieuvervuiling en het versterken van staalproducten.

Er is door deze sterk verhoogde vraag van de afgelopen tijd gewoonweg een tekort.

Dit tekort kan alleen maar opgevangen worden door de prijs door het dak te jagen, zodat steeds meer mijnbedrijven zich gaan focussen op vanadium.

Zo kan er na een – waarschijnlijk lange – periode dan toch een equilibrium bereikt worden van vraag en aanbod.

Dat is dan ook exact wat we nu zien gebeuren. Bij ProActiveInvestors hebben ze weet van een aandeel dat het reeds enorm goed deed en dat – mits de vanadiumprijs blijft stijgen – zal blijven doen.

Het betreft hier Bushveld Minerals, een vanadiumproducent die geen schulden heeft maar wel kan opereren tegen zowat de laagste kosten van alle vanadiumproducenten (al zijn er maar bitter weinig).

De aandelen van dit bedrijf hebben het door de enorm hard stijgende vanadiumprijs dan ook erg goed gedaan…

En volgens ProActiveInvestors is Bushveld Minerals – ondanks de al gigantische stijging – nog altijd erg ondergewaardeerd op het niveau waar het nu noteert.

Je zou er volgens hun dus goed aandoen om wat aandelen op te pikken, zo kan ook jij inspelen op deze zeer lucratieve trend.

Je kan Bushveld Minerals vinden op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘BMN’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.