Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze autofabrikanten kunnen maar beter hun veiligheidsgordel aan doen…

Iedereen heeft wel een mening over Tesla, het automerk met zijn baanbrekende elektrisch aangedreven auto’s.

Het bedrijf staat de laatste tijd onder ongekende druk door verschillende redenen maar druk in deze sector lijkt zeker niet eigen aan alleen Tesla zelf.

Als je even het technische plaatje erbij haalt van heel wat andere autobouwers, dan zie je al vrij snel dat het er niet al te best uitziet.

Dat is althans de mening van Arun Chopra, CEO van Fusion Point Capital Managament.

De volgende grafiek – ook van Chopra – is dan ook veelzeggend…

Op de afbeelding linksboven zie je de ‘First Trust Nasdaq auto index’ ETF. Deze is representatief voor de hele sector.

Deze ETF heeft duidelijk zijn stijgende trend achter zich gelaten en zit nu – reeds heel het jaar – in een dalende trend.

Er was zelfs niet eens sprake van een nieuw hoogtepunt dat gemaakt werd in de afgelopen maanden, zoals dat wel het geval was in vele andere sectoren…

Dat duidt toch wel op relatieve zwakte en dus op onheil, zo stelt Chopra.

Een aantal van de componenten waaruit de bovenstaande ETF bestaat zie je ook op de grafiek terug. Het gaat om deze aandelen:

  • General Motors (tickersymbool GM)
  • Ferrari (tickersymbool RACE)
  • Toyota Motors (tickersymbool TM)
  • Tesla Motors (tickersymbool TSLA)

Volgens Chopra zijn short posities op de bovenstaande aandelen dan ook zeker het overwegen waard.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.