Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Investeringsfirma in vastgoed schudt de marktcorrectie moeiteloos van zich af

Hoewel het bange tijden zijn voor aandelenbeleggers, kun je best niet panikeren.

Voor individuele belegger zijn er verschillende manieren om de volatiliteit van je portfolio naar beneden te brengen.

Zo kan je trachten om de slechtst presterende aandelen eruit te halen, om deze vervolgens te shorten.

Hetzelfde kan je proberen met long posities op de aandelen, die het dan weer stukken beter doen dan de indexen.

Als je de twee stijlen mixt ben je – in theorie althans – een heel stuk dichterbij de status ‘markt neutraal’ dan de meeste beleggers.

Dit wil zeggen dat schommelingen in de algemene markten veel minder zeg hebben over het reilen en zeilen van jouw portfolio.

Deze poging tot balanceren is dus een goede manier om te zorgen dat je in deze tijden bij het slapen gaan ook daadwerkelijk gaat kunnen slapen.

En technisch analist Venky Srinivasan heeft alvast één aandeel dat je kan toevoegen aan de categorie ‘beter dan de rest’.

Het gaat hier over National Retail Properties (tickercode: NNN), een investeringsfirma in de vastgoedsector met zijn hoofdkwartier in Orlando, Florida.

De onderstaande grafiek van Srinivasan spreekt ziet er dan ook erg goed uit, zeker als je deze vergelijkt met hoe slecht de meeste andere aandelen er momenteel uitzien…

(Dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse grafieken, in die volgorde – dit wil zeggen dat elk balkje één dag/week/maand voor moet stellen)
Terwijl heel wat aandelen het ene laagtepunt na het andere maken, zit dit aandeel momenteel nog lekker op hetzelfde niveau van voor de correctie.

Dat is nog eens relatieve sterkte zoals je het als belegger wilt zien, zo besluit Srinivasan.

Dus als je nog een sterk aandeel zoekt om je portfolio te versterken in deze volatiele tijd op de aandelenmarkten, zoek dan niet verder…

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.