Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Loopt de massa weeral eens vooruit op de feiten in deze geliefde sector?

Veel beleggers zijn momenteel helemaal weg van de medische marihuana sector.

Iedereen wilt een stukje van deze taart en men geeft er vaak niet veel om hoeveel de prijs is.

De laatste maanden schoten de koersen drastisch omhoog, maar de markt lijkt zijn piek gevonden te hebben.

Arun Chopra van Fusion Point Capital is een van de meest kritische vermogensbeheerders op het vlak van de medische marihuana aandelen.

Hij steekt zijn mening dan ook niet onder stoelen of banken: Chopra is géén fan en noemt deze aandelen momenteel zelfs vuilnis.

Hij is van mening dat zij die zich lieten meevoeren door deze hype binnenkort weer snel met beide voeten op de grond zullen staan.

De winstverwachtingen die beleggers hebben van deze nieuwe sector zouden volledig irreëel zijn volgens hem.

Ook ziet Chopra op de onderstaande afbeelding al duidelijk de eerste tekenen van een verzwakkende trend…

Op de afbeelding zie je de grafieken van 4 aandelen, dit zijn:

CGC: Canopy Growth Corporation
CRON: Cronos Group
GWPH: GW Pharmaceuticals
TLRY: Tilray Inc

Deze 4 aandelen zouden je zeker heel wat geld kunnen opleveren de komende tijd, net zoals iedereen denkt dat het geval is, stelt Chopra.

Het probleem voor vele beleggers zal echter zijn dat ze aan de verkeerde kant zitten met hun posities. Het zou de short kant zijn die de échte opportuniteit biedt momenteel.

Chopra is dan ook druk bezig met deze aandelen te shorten en er is geen haar op zijn hoofd dat erover nadenkt om op ook maar één aandeel in deze sector long te gaan…

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.