Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Beleggers kunnen dit aandeel nog altijd erg goed smaken!

McDonalds is een van de betere ‘all weather’ bedrijven op de beurs.

De cijfers van zo’n bedrijven zijn redelijk immuun voor economische recessies.

Tijdens een economische malaise gaan mensen minder op restaurant en daar profiteren goedkopere alternatieven van.

McDonalds staat bekend om zijn vlugge en vrij goedkope hap, en het is nog eens lekker ook!

Dit is niet alleen een leuk theorietje: je kan de waarheid erachter ook daadwerkelijk afleiden van bijvoorbeeld de crash van 2008.

Tijdens deze crash deed het McDonalds aandeel het namelijk stukken beter dan vele andere grote multinationals!

Nu verschillende mensen de volgende recessie om de hoek denken te zien verschijnen, lijkt McDonalds weer de marktlieveling te worden.

Volgens Ian McMillen van The Chart Life staat McDonalds dankzij de recente stijging weer op het hoogste punt allertijden.

Als je dus je portfolio wat robuuster wilt maken om zo potentiele schokken te kunnen dempen, dan zou je volgens McMillen zeker het McDonalds aandeel eens heel goed moeten overwegen.

Je kan McDonalds Corporation vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘MCD’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.