Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Tesla verbaast vriend en vijand met erg positieve cijfers

De markten hebben de cijfers van Google & Amazon gisteren niet erg kunnen waarderen.

De data was eigenlijk helemaal zo slecht nog niet, maar als de verwachtingen van de massa zo enorm zijn opgelopen is het enorm moeilijk om deze in te lossen…

De koersen gingen bij beide bedrijven dan ook direct na de bekendmaking een heel stuk lager.

Een bedrijf dat wel de verwachtingen heeft kunnen overtreffen is Tesla, de omstreden autoproducent van de al even omstreden visionair Elon Musk.

Zo werd er verwacht dat Tesla voor dit kwartaal $6.8 miljard inkomsten zou hebben, maar het werd uiteindelijk $6.8 miljard. Dat is maar liefst een half miljard meer.

Ook de winst per aandeel en vrije cashflow was stukken beter dan verwacht werd door analisten.

Volgens Joseph Spak – analist bij RBC Capital – zou Tesla een mijlpaal bereikt kunnen hebben met dit zeer goede kwartaal.

Volgens hem is dit wat Tesla nodig had om weer in een opwaartse trend te komen.

Ook Numura analist Romit Shah is momenteel positief over Tesla. Hij stelt dat de huidige winstgevendheid en positieve cashflow duurzaam zijn op de lange termijn.

Na een tijd van grote onzekerheid over de toekomst van deze producent van elektrische auto’s, lijkt er nu dan toch wat licht aan de horizon te verschijnen.

Dit zou dan ook wel eens een goed moment kunnen blijken om wat aandelen op te pikken.

Je kan Tesla Motors vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘TSLA’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.