Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Eerder dit jaar was dit land het zwarte schaap op de beurs, maar nu…

De Amerikaanse markten beleven in oktober hun zwaarste maand sinds de financiële crisis van 2008.

Het is op de beurs wel eens vaker stormachtig in oktober, maar deze maand is volgens velen toch wel vrij extreem.

De S&P500 is dan ook maar liefst 10% gedaald in één maand tijd en daar is natuurlijk niemand – buiten zij met een short positie – blij om.

Nochtans is het momenteel niet overal kommer en kwel, zo stelt Aaron van ATMCharts.

Zo is er een land dat eerder dit jaar erg hard getroffen werd op de markten, maar nu de weg terug naar boven gevonden heeft terwijl de rest verder en verder daalt.

Dat land is Brazilië, de Bovespa – de Braziliaanse aandelenindex – stond op een gegeven moment dit jaar maar liefst 35% onder zijn hoogtepunt van februari.

Maar nadat iedereen ging panikeren – voornamelijk tussen april en juni – werd er een dubbele bodem gemaakt en de index noteert ondertussen alweer een stuk hoger.

Volgens Aaron was er begin juni duidelijk sprake van capitulatie in de Braziliaanse markt. Het is dan altijd opletten geblazen voor eventuele koopjes.

De reden voor deze extreem zware periode op de Braziliaanse beurs is volgens Aaron voornamelijk te wijten aan de crisis in de opkomende markten en politieke onzekerheid.

Nu dat de rechtse politieker Jair Bolsonaro is verkozen, lijkt het tumult grotendeels voorbij te zijn. Deze man wordt omschreven als een voorvechter van vrije markten.

Het heeft er alle schijn van dat Brazilië de komende tijd wel eens het beste paard in de race zou kunnen zijn. Dit in schril contrast met een half jaar geleden.

Voor zij die nog wat exotische koopjes willen doen is het wellicht een goed idee om eens heel goed naar Brazilië te kijken…

Je kan op een verdere stijging van de Bovespa inspelen door een ETF te kopen:

Bijvoorbeeld de iShares MSCI Brazil: je kan deze ETF vinden op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘IBZL’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.