Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

‘Uranium breekt uit’

Na een zeer lange berenmarkt gekend te hebben lijkt de prijs van uranium eindelijk de weg naar boven gevonden te hebben.

Volgens voormalig wetenschapper John Quakes is de stand van zaken momenteel heel erg bemoedigend.

Speculanten & beleggers zouden er dan ook erg goed aan doen om deze sector eens goed onder de loep te nemen.

Het zit namelijk zo: er is sinds deze week sprake van een opwaartse uitbraak in uranium.

De prijs van uranium noteert nu boven de $28: dat is volgens Quakes een niveau dat heel wat betekenis heeft.

De uraniumprijs staat momenteel zelfs maar liefst 38% hoger dan op zijn bodem eerder dit jaar!

Dit zou dan ook wel eens heel wat aandacht kunnen trekken van beleggers. Dat is ook exact wat Quakes denkt dat te gebeuren staat.

De stuwende kracht achter deze stijging is het inperken van aanbod door de mastodonten in deze sector, namelijk Cameco & Kazatomprom.

Berenmarkten in grondstoffen kunnen op 2 manieren ommekeer maken…

1) Een stijging van de vraag naar de grondstof in kwestie
2) Een vermindering van de productie van de grondstof in kwestie

En volgens Quakes zien we momenteel beide!

Hoewel vrijwel niemand het lijkt te beseffen, is nucleaire energie een groeisector.

China zal voornamelijk verantwoordelijk zijn voor deze groei in vraag.

De Chinezen kunnen namelijk alle hulp gebruiken met het smog probleem waaronder ze gebukt gaan.

Als je je dan bedenkt dat zowat 1/4e van wat voorheen aanbod was offline is gehaald de laatste jaren, dan voel je dat er drastische veranderingen aankomen.

Stel je eens voor dat Rusland & Saudi Arabië samen besloten om geen druppel olie meer te produceren…

Dit is waar je de productie inperkingen van o.a. Cameco & Kazatomprom mee kunt vergelijken.

Het is dus een gewoon een kwestie van tijd voordat we een substantieel hogere uraniumprijs zullen zien, zo besluit Quakes.

Je kan inspelen op deze trend door de aandelen in de sector te kopen, maar er is ook een bedrijf dat fysiek uranium opslaat en dit gewoon bijhoudt.

Zo kan je zonder te veel te moeten speculeren op mijnprojecten en dergelijke evengoed profiteren van een stijging in de prijs van uranium!

Dit bedrijf heet Uranium Participation Corp en noteert op de Toronto Stock Exchange onder tickersymbool ‘U’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.