Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Illumina vergroot zijn dominantie steeds verder

Illumina is een Amerikaans bedrijf dat actief is met het ontwikkelen, vervaardigen en marketen van onderzoeksystemen in de genetica.

Het bedrijf is reeds de grootste speler in ‘DNA sequencing’ apparatuur, maar heeft zeer recent besloten om een stap te nemen waarmee deze positie nog groter wordt.

Illumina neemt namelijk zijn rivaal Pacific Biosciences over voor $1.2 miljard en verstevigt zo zijn grip op de markt.

Dit nieuws heeft het aandeel in het oog doen springen van vele beleggers, waaronder Ian McMillen van The Chart Life.

Volgens McMillen – een doorwinterd technisch analist – ziet het technische plaatje – naast de fundamentals – er ook erg mooi uit momenteel.

Zo is de prijs van een Illumina aandeel na de recente correctie al fors wat terrein het goedmaken.

Ook de onderliggende sterkte van het aandeel – weergegeven onderaan de grafiek – laat duidelijk zien dat dit aandeel heel wat aan sterkte aan het winnen is momenteel.

Ook laat McMillen weten dat het handelsvolume erg bemoedigend is en dat dit wel eens het begin zou kunnen zijn van een nieuwe grote opwaartse beweging.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat Illumina minimaal terug naar zijn vorig hoogtepunt wilt gaan. Dat ligt op $370.

Momenteel noteert een aandeel Illumina op $330. Een jaar geleden was dit $200 en nog één jaar daarvoor $135.

Als je je dus bedenkt hoe sterk dit bedrijf heeft gepresteerd op de beurs de afgelopen jaren, dan weet je dat dit wel eens de ultieme koopkans zou kunnen zijn.

Hoog tijd dus om dit aandeel eens van naderbij te bezien.

Je kan Illumina Inc vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘ILMN’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.