Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

‘Komt er een gigantische short squeeze aan in dit aandeel?’

Het kan vaak enorm lonen om tegen de stroom in te zwemmen en dus contrair te handelen.

Beleggers met een contraire mindset gaan vaak te werk met short posities.

Hiermee speel je niet in op een stijging van een aandeel, maar wel van een daling.

Het is wel opletten als je een aandeel gaat shorten.

Je wilt absoluut niet dat er te veel beleggers dezelfde short positie als jou hebben in een bedrijf.

In een scenario waar een bedrijf heel wat shorters tegen zich heeft lopen, bestaat het risico op een ‘short squeeze’.

Dit is wanneer er een zelfversterkende cyclus gecreëerd wordt door short posities die teruggekocht moeten worden.

Je zou het kunnen omschrijven als een sneeuwbaleffect, waar deze aankopen de prijs van het aandeel omhoogduwen. Hierdoor worden nog meer shorts uit hun positie gejaagd, waarna weer hetzelfde gebeurt.

In dit geval kan je zeer sterk oplopend tot vrijwel parabolische bewegingen zien in een aandeel, en dit op zeer korte periodes.

Er is sprake van een grote hoeveelheid shorts als ongeveer 25-30% van de uitstaande aandelen geleend en verkocht worden, in de hoop om deze later goedkoper terug te kopen.

Stew van ArtOfTrading heeft een aandeel gevonden waar maar liefst 70% van de uitstaande aandelen geshort wordt!

Het betreft hier Turtle Beach Corp, een Amerikaans bedrijf dat o.a. geluidskaarten en koptelefoons vervaardigt.

Volgens Stew biedt deze huidige situatie een perfecte opportuniteit om een long positie in te nemen in dit bedrijf.

Zolang het aandeel boven de horizontale steunlijn noteert, is er volgens Stew een grote kans dat de shorts hun geleende positie binnenkort terug gaan kopen.

Als dit gebeurt kan het aandeel veel hoger gaan op slechts enkele dagen tijd.

Het eerste doelwit van Stew in dit aandeel is $25-$26.

Wees er wel van bewust dat er waarschijnlijk een zeer goede reden is waarom zoveel mensen inspelen op een daling van de aandelen. Wacht dus niet te lang met verkopen als dit scenario zich ontplooit.

Je kan Turtle Beach Corp vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘HEAR’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.