Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Goudgigant neemt het voortouw en klimt naar boven

Vorige maand lieten de globale aandelenmarkten het behoorlijk afweten.

Intussen beleven de edelmetalen weer een heropleving.

De edelmetalen vonden hun bodem en de sterkste aandelen in deze sectoren doen het momenteel erg goed.

Edelmetalen worden namelijk door vele beleggers gezien als veilige havens tegen volatiliteit op de beurzen.

Een van de beter presterende – en ook meer bekende – aandelen in deze sector is de goudmastodont genaamd Barrick Gold, zo laat Grant Beasley ons weten.

Beasley is een gepensioneerde zakenbankier en tevens een geoefend technisch analist.

Hij stelt dat ondanks dat Barrick zowat heel het jaar door even zwak was als de goudmijnindexen, dit bedrijf in de huidige rally wel het voortouw heeft genomen.

Ook merkt Beasley op dat er momenteel sprake lijkt te zijn van een zogenaamde ‘Bull Flag’, oftewel letterlijk vertaald: een stierenvlag.

Dit is een technisch fenomeen dat veelal hogere koersen op de korte termijn voorafgaat.

Als je van mening bent dat deze sector in zijn geheel het goed gaat doen – zoals bij Beasley het geval is – dan moet je de beste aandelen eruit zoeken.

En aangezien Barrick sinds deze heropleving uitmuntend presteert, kan je dit bedrijf absoluut bij de betere rekenen.

Hoog tijd dus om dit aandeel eens van zeer dichtbij te bekijken.

Je kan Barrick Gold vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘ABX’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.