Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze Amerikaanse zakenbank heeft al betere tijden gekend

Goldman Sachs is een van de meest prominente zakenbanken.

De bank heeft de laatste 10 jaar heel wat dalen en pieken gekend.

Terwijl veel aandelen en sectoren een heropleving zagen, zit Goldman Sachs in een dalende trend.

De gehele financiële sector in Amerika heeft al betere tijden gekend, maar Goldman is zelf in die sector nog altijd een van de zwaksten, zo toont Bloomberg aan met de volgende grafiek.

Nu er potentiële fraude is vastgesteld bij deze grootbank, lijkt het hek helemaal van de dam!

Verschillende Goldman medewerkers zouden in verband gebracht zijn met een fraudezaak in Maleisië, waarbij Goldman heel wat voordeel heeft bekomen.

De aandelen van de Amerikaanse zakenbank gingen na dat de fraude bekend werd maar liefst 7.5% omlaag. Dat is de grootste daling sinds exact 7 jaar geleden.

De gedupeerde vraagt momenteel een vergoeding van het volledige bedrag dat zij denken dat Goldman hun schuldig is!

Beleggers dumpen dit aandeel momenteel dan ook, omdat de onzekerheid op de korte termijn erg groot lijkt en de aandelenmarkt in het algemeen al niet te best presteert.

Als je van mening bent dat de top in de aandelenmarkten bereikt is, dan is Goldman Sachs momenteel waarschijnlijk een heel erg goede short opportuniteit.

Je kan Goldman Sachs vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘GS’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.