Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De terugkeer van de Chinese draak

De beurzen in China hebben al betere tijden gekend.

2018 staat in schril contrast met de gloriejaren 2014 en 2017, toen de Chinese beurzen mooie winsten lieten optekenen.

Wie de afgelopen jaren het lef had om na een grote daling deze beursindexen te kopen, werd al vrij snel beloond met een mooie stijging.

Volgens Lawrence Tentarelli – een technisch analist met meer dan 20 jaar ervaring – zou de geschiedenis zich wel eens kunnen herhalen.

Volgens Tentarelli stabiliseren de Chinese beurzen en is het nu de uitgelezen kans om long posities in te nemen.

De volgende grafiek van hem zou al wat duidelijkheid moeten brengen over waarom hij dit denkt…

Volgens Tentarelli is er de laatste tijd sprake van hogere bodems in de Chinese aandelenindexen. Dat zou volgens hem het begin van eens trends ommekeer kunnen beteken.

Ook laat Tentarelli ons weten dat de Large Caps – de grotere aandelen in China – de laatste 14 beurssessies maar liefst 11 keer positief konden afsluiten.

Dit is absoluut een van de dingen die je graag ziet als je hobby bodemvissen is.

Als ook jij hier een opportuniteit ziet, dan kan je hierop inspelen door bijvoorbeeld een ETF te kopen.

Zo is er de ‘iShares MSCI China A’, een ETF die inspeelt op de grotere Chinese aandelen.

Je kan deze ETF op de London Stock Exchange vinden onder tickersymbool ‘IASH’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.