Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Het aandeel Nvidia blijft in vrije val

Op de beurs is het belangrijk om een stapje terug te kunnen nemen en het sentiment bij andere beleggers te bekijken.

Veel beleggers denken zichzelf eer aan te doen door zich te labelen als contraire belegger.

Wie contrair handelt, wordt maar op 2 plaatsen beloond: op de top en bodem van de markt.

In het tussenstuk is het vaak kommer en kwel.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het nooit voor home-runs kan zorgen…

Op de volgende afbeelding van SeekingAlpha zie je het sentiment in het aandeel Nvidia Corp, een producent van computerchips.

Toen de koers van dit aandeel op $20 stond, werd er door vele beleggers afgevraagd of er nog wel potentieel zat in het aandeel…

De prijs van een Nvidia aandeel ging vanaf dat moment maar liefst x14 op zo een 4 jaar tijd.

Deze stijging maakte Nvidia een van de best presterende technologieaandelen op aarde!

En wat je nu ziet is het volledig tegenovergestelde: het aanhoudende optimisme heeft ondanks dat de vrijwel parabolisch stijgende prijs reeds rechtsomkeer heeft gemaakt.

Toen het aandeel voor een gigantische rally stond, moest men er niet van weten. Dit terwijl nu de positieve berichten maar naar buiten blijven stromen.

Dit zou dus – volgens SeekingAlpha – wel eens een van die momenten kunnen zijn om contrair te handelen.

De opwaartse trend is gebroken maar het optimisme blijft nog hangen, en dus is het waarschijnlijk dat dit aandeel nog steeds geen bodem in zicht heeft momenteel.

Je zou er dus misschien wel goed aandoen om een short positie te overwegen op dit bedrijf.

Je kan Nvidia Corporation vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘NVDA’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.