Een parel in de goudsector

Het is een heel erg moeilijk jaar om geld te verdienen met beleggen. Er zijn maar bitter weinig activa die in deze tijdspanne een positief rendement kunnen voorleggen.

En als je dacht dat veilige havens zoals goud & zilver je hiervan zouden redden, dan had je het ook mis.

De prijs van goud ging zowat heel het jaar lager en het is nog steeds zoeken naar factoren die de goudprijs écht naar boven kan laten bewegen.

Dat de goudprijs het slecht doet wil meestal al erg weinig goeds zeggen over de producenten van goud, die doorgaans een hefboom leveren op de prijs van goud.

Ook de goudmijnen stonden dus heel het jaar onder zware koersdruk en ook voor zij die in goudmijn hadden belegd was het een jaar om snel te vergeten.

Maar gelukkig zijn er in alle sectoren wel bedrijven te vinden die het goed doen, zelfs in slechte overkoepelende omstandigheden.

Een van de allerbeste goudbedrijven momenteel is volgens grondstoffenanalist Edward Gofsky zonder twijfel Wesdome Mines.

Wesdome heeft zijn hoofdkwartier in het Canadese Ontario en doet aan exploratie, ontwikkeling en mijnen van goudprojecten.

Gofsky is zéér positief over het potentieel van Wesdome, en denkt dat we kunnen verwachten om een verdere opwaartse beweging te zien zoals eerder dit jaar.

De fundamentele redenen om Wesdome toe te voegen in je portfolio zijn erg overtuigend, maar ook de technisch kant van het verhaal ziet er nog steeds goed uit…

Volgens Gofsky zien we op de bovenstaande afbeelding een ‘cup & handle’ patroon, dit is een technisch fenomeen dat je vaker ziet alvorens de koers explodeert.

En als dit aandeel zo dramatisch kan stijgen terwijl de goudprijs keldert, bedenk je dan maar eens wat er zal gebeuren als deze daadwerkelijk weet te stijgen…

Gofsky besluit met te stellen dat Wesdome een van de erg weinige succesverhalen is in de goudsector. Het is zeker niet te laat om hierop in te spelen.

Je kan Wesdome Mines vinden op de Toronto Stock Exchange onder tickersymbool ‘WDO’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft een positie in de hierboven besproken financiële activa.