Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit zonne-energie aandeel blijft hogere oorden opzoeken

2018 wordt een beursjaar om snel te vergeten. Maar hoe slecht is het nu werkelijk?

Volgens data van Deutsche Bank is er sinds de metingen begonnen in 1901 nog nooit een jaar geweest waar zoveel activaklasse een negatief rendement optekenden.

Dat was zelfs niet eens het geval in horror jaren zoals 2008.

Ongeveer 90% van de activaklasse zou dit jaar in de min noteren, en dat is toch wel een statistiek voor in de geschiedenisboeken!

Er zijn dus zéér weinig sectoren die geen pijn hebben geleden dit jaar.

Aandelen in zonne-energie vormen geen uitzondering hierop. Bedrijven zoals First Solar die voorheen de markt hoger hebben gedragen noteren ook dik in de min.

Maar zoals altijd is er toch wel ergens een uitzondering te vinden die tegen de trend in kan gaan en dus hoger noteert dit jaar.

Volgens Keith Kern van Trader’s Toolbox is dit aandeel – wat de zonne-energiesector betreft – ongetwijfeld SunRun Inc.

SunRun is een Amerikaanse producent van zonnepanelen, het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco.

De sterkte op de grafiek van het aandeel SunRun spreekt volgens Kern boekdelen en springt dan ook bijna van het scherm af!

Het aandeel staat – ondanks de slechte overkoepelende omstandigheden – nog altijd op meer dan 100% winst dit jaar.

En de stijging van het aandeel lijkt allesbehalve voorbij, want er is nu zelfs sprake van een opwaartse uitbraak.

Ook de RSI indicator – deze meet de onderliggende sterkte van het aandeel – heeft zich een weg weten te banen naar positief terrein.

Het heeft er dus alles van weg dat SunRun nog wel wat langer het beste aandeel in deze specifieke sector zal blijven.

Hoog tijd dus om dit aandeel toe te voegen in je portfolio, zo besluit Kern.

Je kan SunRun Inc vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘RUN’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.