Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Trump & Xi Jinping nemen een time-out

Als er één ding is waar beleggers echt een hekel aan hebben dan is het onzekerheid.

En dat is nu net wat de handelsoorlog met zich mee bracht. Een bange belegger is er eentje die zich dicht bij de uitgang begeeft of al de deur uit is.

Echter lijkt het ergste van de handelsoorlog momenteel achter de rug.

Het is zelfs zo dat er nu een soort ‘pause’ is ingelast door de Amerikaanse president Donald Trump en Xi Jinping, de leider in het Chinese kamp.

Dit heeft als effect dat weer heel wat van die bange beleggers rechtsomkeer maken, nu dat de handelssituatie er beter uit begint te zien.

Nieuwszender CNBC laat ons weten dat zowel aandelenindexen zoals de Dow Jones alsook o.a. grondstofprijzen nu bezig zijn aan een grote sprong naar boven.

Dit is alvast een eerste stap naar wat CNBC hoopt dat uiteindelijk een goed handelsakkoord zal zijn.

Het lijkt dus alweer een stuk aantrekkelijker momenteel om je posities in aandelen weer terug op te bouwen, of om daaraan toe te voegen.

Volgens CNBC is de markt nu eindelijk klaar voor de verwachte eindejaarsrally die we doorgaans zien.

Als dit het geval gaat zijn, dan kunnen er de komende tijd nog wel een mooi aantal procenten bijkomen in valuatie in de grote aandelenindexen.

Hoog tijd dus om in te spelen op verdere sterkte in deze indexen, of om je favoriete aandelen bij te kopen.

Als je de algemene trends wil bespelen van een verdere stijging in de Dow Jones dan kan je gewoon kiezen voor de volgende ETF:

Dat is de iShares Dow Jones UCITS ETF, deze kan je vinden onder tickersymbool CSINDU op de London Stock Exchange.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.