Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Een zwart gat in een groene sector

De markt voor medische marihuana is hot.

Iedereen wil erin zitten en laat zich meestal niet van de wijs brengen door harde feiten.

Helaas zie je in zulke sectoren vaak een snelle toename van het aantal fraudeurs.

Volgens Quintessential Capital Management en Hindenburg Research is er minimaal één bedrijf in deze sector, waarbij fraude het geval zou kunnen zijn…

Dat bedrijf is Aphria Inc, een van de grotere Canadese bedrijven in de medische marihuanasector.

Quintessential & Hindenburg zijn om geen sterke woorden verlegen en noemen het bedrijf regelrecht een “zwart gat”.

Een van de redenen waarom zij deze woorden gebruiken, kunnen verklaard worden door de volgende grafiek:

De cashflow van het bedrijf is duidelijk zeer negatief maar dat is nog maar één van de vele pijnpunten volgens Quintessential & Hindenburg…

Zou heeft een voormalig medewerker van de cannabisteler laten weten dat Aphria destijds audits van Health Canada zou hebben gefaald.

Maar ook daar blijft het niet bij wat betreft deze bekentenis van deze ex werknemer…

Zo zouden ook de kweekkamers vol met schimmels en insecten zitten, en is de kwaliteit van het eindproducent ondermaats.

Als klap op de vuurpijl zou Aphria in Zuid-Amerika honderden miljoenen hebben uitgegeven aan – voor het bedrijf althans – waardeloze projecten.

De lijst vol met rode vlaggen is echt enorm lang en is voor zij die extra informatie willen te vinden op SeekingAlpha.

De CEO – Gabriel Grego – van Quintessential Capital Management stelt dat het koersdoel voor Aphria wat hun betreft een dikke vette nul is.

Aphria Inc is dus een mooie kandidaat voor een short positie.

Je kan Aphria Inc vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘APHA’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.