Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Goud weet eindelijk weer indruk te maken

Een van de weinige activaklasse die het goed doen als de rest het even wat minder doet zijn de edelmetalen.

Het is voor velen dan ook geen verrassing om bijvoorbeeld goud hier wat terrein te zien winnen.

In de laatste aantal jaren was er rond de jaarwisseling altijd wel ergens een stijging in goud van behoorlijk formaat.

Nu dat de aandelenmarkten het laten afweten, lijkt het zelfs nog meer waarschijnlijk dat hetzelfde scenario zich nu weer kan ontplooien.

De signalen op technisch vlak liggen er ondertussen ook al heel wat beter bij dan een tijd geleden, zo laat David Larew van ThinkTank Charts ons weten.

Zo verblijft de RSI sterkte indicator – bovenaan op de grafiek – ondertussen stevig boven de 50, een positief teken dat kan duiden op hogere koersen.

Maar er is ook sprake van een ‘golden cross’, een technisch fenomeen waarbij – in dit geval – het 50-daags gemiddelde over het 100-daags gemiddelde heen klimt.

Je zou zeker kunnen stellen dat we het tegenovergestelde – een ‘death cross’ – zagen in midden Juni.

Daar dook het 50-daags gemiddelde door het 200-daags gemiddelde, met als gevolg een daling van maar liefst $100!

Het ziet er dus al direct een heel stuk beter uit voor de goudkevers dan het geval was in de zomer van dit jaar, zo besluit Larew.

Je kan hierop inspelen door bijvoorbeeld je favoriete goudmijnaandelen te kopen, deze leveren doorgaans een hefboom op een stijgende goudprijs.

Als je het natuurlijk wat conservatiever wilt aanpakken, dan speel je gewoon in op de goudprijs zelf.

Je kan dit doen door de ETFS Physical Gold te kopen, deze ETF kan je vinden op de EuroNext Amsterdam onder tickersymbool ‘PHAU’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.