Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Tijd om ‘m van katoen te geven!

De meeste aandelenbeleggers hebben het momenteel moeilijk.

De landbouwsector presteerde ondermaats en zag amper opwaartse bewegingen.

Zelfs vele andere activaklasse die het dit decennia enorm slecht deden – denk bijvoorbeeld aan zilver – wisten op zijn minst sporadisch een mooie stijging te bewerkstelligen…

Het is huilen met de pet op voor beleggers die mikken op hogere grondstofprijzen voor suiker en soja. En dat is het nog steeds.

Gelukkig is er voor de belegger/speculant die wat dieper graaft altijd wel een lichtpunt te vinden, in welke sector dan ook.

Zo is katoen een van de beter presterende landbouwgrondstoffen.

Volgens Nautilus Research heeft de katoenprijs goede vooruitzichten.

Als de katoenprijs (in het rood) de gemiddelde seizoens sterkte van de afgelopen 10 jaar (in het zwart) gaat herhalen, dan staan we momenteel voor een mooie stijging!

December is – zoals je duidelijk ziet op de grafiek – historisch gezien veruit de beste maand om in te spelen op deze landbouwgrondstof.

Volgens Nautilus is het dus zeker het bekijken waard aangezien we natuurlijk pas net december binnen zijn gestapt.

Voor zij die tot actie willen overgaan is er de ETFS Commodities Cotton, deze ETF kan je vinden op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘COTN’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.