Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Fortune Magazine stoft zijn glazen bol af

Het einde van het jaar is bijna bereikt en dus verschijnen de eerste voorspellingen voor 2019.

Fortune heeft een aantal voorspellingen gedaan wat we in 2019 kunnen verwachten van Europa & Amerika.

Zo zou Italië volgend jaar voor een grote som geld gaan vragen bij het IMF, dit om een potentiële economische malaise te voorkomen.

En de problemen zouden niet alleen bij Italië blijven… Ook Engeland zou grote complicaties ondervinden met hun geplande uitstap uit de EU.

Volgens Fortune is er in 2019 een handelsovereenkomst op komst tussen China & Amerika.

Dit zou misschien niet helemaal welwillend bedoeld zijn van President Trump of zijn opponent Xi Jinping, maar uiteindelijk toch de goede keuze.

Het zou eerder een soort pragmatische overeenkomst worden om verder economisch gevaar te ontwijken voor beide kanten.

Volgens Fortune zullen de Amerikaanse aandelenindexen volgend jaar gewoon verder stijgen, mede door het dan reeds bekomen handelsakkoord.

Zo zou de S&P500 tegen het einde van volgend jaar boven de 2750 kunnen uitkomen. Momenteel noteert de S&P500 op 2600.

Amerika lijkt dus nog steeds “the place to be” te zijn volgend jaar: dat kunnen we afleiden van de voorspellingen van Fortune Magazine.

Je kan op deze verdere stijging inspelen door bijvoorbeeld een index fonds te kopen zoals de HSBC S&P500 UCITS ETF.

Deze ETF kan je vinden op de LSE onder tickersymbool ‘HSPD’.

Als je het echter wat minder conservatief wilt spelen, en je hebt nog wat Amerikaanse aandelen in het vizier, dan is dit misschien wel het moment om toe te slaan.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.