Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De feestdagen zijn voor de goudkevers reeds begonnen

Gary Savage is een belegger die zich doorheen de jaren voornamelijk heeft toegelegd op de edelmetaalmarkten.

Gewapend met zijn blog – FastMoneyTracker – analyseert hij dagelijks de beursomstandigheden bij o.a. goud & zilver.

En wat Savage betreft komen de feestdagen er nu wel écht aan, en dan bedoelt hij niet alleen kerstmis & nieuwjaar…

De komende paar maanden zien er voor de edelmetaalmarkten namelijk enorm goed uit, zo stelt Savage.

Zo ziet hij momenteel een steeds zwakker wordende US Dollar index. Deze Dollar index heeft zelfs zijn technische opwaartse trend gebroken.

Savage vermeldt o.a. de Federal Reserve, die zijn intrestvoetaanpassingen volgend jaar gaat vertragen, als een factor die zal wegen op de USD.

Je moet weten dat de Dollar Index (DXY) heel erg negatief gecorreleerd is met de prijs van goud.

Dus in andere woorden: Dollar index naar beneden = goud omhoog en vice versa.

De kans is dus erg groot dat we de komende maanden een mooie opwaartse beweging gaan zien in o.a. goud.

Hoog tijd dus om voor de jackpot te gaan en wat goudmijnaandelen aan te schaffen, zo besluit Savage.

Een van de beter presterende aandelen van het moment in de goudsector is Barrick Gold, tevens een van de grootste namen.

Je kan Barrick Gold vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘ABX’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.