Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit aandeel doet het nog slechter dan slecht

American International Group – u waarschijnlijk meer bekend onder de afkorting AIG – is een Amerikaanse multinational in de financiële & verzekeringssector.

Net zoals zowat alle beursactiva heeft AIG er een jaar opzitten om zeer snel weer te vergeten.

Het grote verschil met die andere aandelen is dat de prestaties op de beurs van AIG doorheen heel het jaar slecht waren.

Het aandeel blijft in andere woorden ondermaats presteren, zelfs tegen de tevens slecht presterende benchmark: de S&P500.

En Greg Harmon van DragonFly Capital is ervan overtuigd dat de ommekeer in dit aandeel nog niet voor de deur staat…

Volgens Harmon heeft het aandeel namelijk net een technisch patroon afgerond dat een berenvlag heet.

Dit is een technisch fenomeen dat je vaker ziet alvorens de prijs in elkaar stort, en dat is ook exact wat Harmon verwacht dat hier gaat gebeuren.

De trade die Harmon hier maakt is als volgt:

Hij verkoopt het aandeel – een short positie dus – onder $37.25 en hanteert een stop-loss van $39. Het doel van Harmon ligt net boven de $30.

Je kan AIG vinden op de NYSE onder het erg passende tickersymbool ‘AIG’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.