Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Het is officieel: beleggers zijn aan het panikeren

Het is officieel wat Citigroup betreft: beleggers zijn nu aan het panikeren!

En zoals altijd als de baby met het badwater mee weg wordt gegooid, zijn er opportuniteiten beschikbaar voor de oplettende belegger.

Citigroup toont de paniek bij beleggers aan met behulp van de volgende grafiek:

Momenten zoals deze zijn in het verleden meer dan gemiddeld goede koopkansen geweest in de aandelenmarkten.

Maar je moet er natuurlijk wel het lef voor hebben, het is vaak psychologisch niet makkelijk om de massa te laten voor wat het is en je eigen ding te doen.

Maar Citigroup is duidelijk in zijn oordeel: dit is een koopkans, al is het misschien maar voor een relatief korte termijn.

Beter laat je deze trade opportuniteit dan ook niet liggen, zo besluiten ze bij Citigroup.

Je kan dit doen door je favoriete aandelen (bij) te kopen, of door bijvoorbeeld de Vanguard S&P500 ETF te kopen.

Deze ETF kan je vinden op de LSE onder tickersymbool ‘VUSA’.

Zo speel je in op een heropleving in de meest prominente aandelenindex op aarde: de Amerikaanse Standard & Poor’s 500.

 

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.