Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Zilver is het nieuwe goud!

De goudprijs doet het – mede door de dalende aandelenmarkten – erg goed de laatste maanden.

Maar wat te denken over de prijs van zijn meer volatiele broertje zilver?

De zilverprijs gaat momenteel nog veel harder en dat is exact wat je graag wilt zien als je positief bent over beide edelmetalen.

In een stierenmarkt zou zilver het namelijk beter moeten doen dan goud, iets waarvan we nu de beginselen lijken te zien.

Volgens Kieran O’Dea van Hedge Knight Capital Management is het ook aan te raden om een oogje te houden op de verhouding tussen goud en zilver.

Hij helpt ons even verder met behulp van de volgende grafiek waarop deze verhouding te zien is…

De verhouding lijkt zijn top gevonden te hebben en dat is een positief signaal voor zij die in edelmetalen zitten!

Momenteel noteert deze ratio zelfs onder de vorige twee pieken die we zagen in 2016 & 2017, iets dat ook een positief signaal is.

Dit zou wel eens het begin van een stijgende trend kunnen zijn en het is dan ook aan te raden om deze niet voorbij te laten gaan.

O’Dea is van mening dat zilver wel eens een mooi jaar kan beleven in 2019 en als dat klopt is nu het moment om toe te slaan.

Je kan inspelen op deze beginnende trend door de ETFS Physical Silver ETC te kopen, je vindt deze op de LSE onder tickersymbool ‘PHSP’.

Voor zij die het wat speculatiever willen aanpakken is er natuurlijk nog de optie om te gaan voor aandelen in de zilversector.

 

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.