Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze vermogensbeheerder luidt de bodembel!

De laatste maanden van 2018 waren de slechtste maanden sinds de financiële crisis voor zij die actief waren in de globale aandelenmarkten.

De wereld in zijn geheel is terecht gekomen in een berenmarkt – gemeten door de arbitraire -20% regel – die heel wat beleggers schrik heeft aangejaagd.

Maar is de situatie heel veel anders dan de vorige 2 correcties het geval was?

Volgens vermogensbeheerder Ritholtz Wealth uit New York is het waarschijnlijk dat we in hetzelfde scenario zitten als in 2015-2016 & 2011.

In beide voorgaande correcties werd de stier maar al te graag dood verklaard maar dit bleek toch niet het geval.

Ook al kwam er in beide gevallen een daling van iets meer dan 20% aan te pas.

Volgens Ritholtz Wealth is de economische data helemaal niet zo slecht en zijn beleggers weer behoorlijk aan het overreageren.

In 2017 werd er gesproken van een mogelijke oververhitting in bepaalde economieën, en één jaar later zou het einde van de wereld voor de deur staan…

Bij Ritholtz zijn ze hier niet van overtuigd en denken ze dat je nu zou moet beginnen kopen.

Je kan een wereldwijde spreiding in aandelen innemen door de Vanguard FTSE All-World ETF te kopen.

Deze kan je vinden op de Euronext Amsterdam onder tickerssymbool ‘VWRL’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.