Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De goudmijnsector begint op te warmen!

De goudsector is weer helemaal terug van weggeweest, zo lijkt het.

Drie maanden geleden werd er aangekondigd dat Barrick Gold zijn rivaal Randgold Resources ging overkopen voor 5,4 miljard dollar.

En nu al is er sprake van een reactie bij de andere grote jongens in de sector, zo laat Thomas Biesheuvel van Bloomberg ons weten.

Zo is deze week bekend gemaakt dat Newmont Mining zijn rivaal GoldCorp zal overnemen voor 10 miljard dollar.

Newmont zou na deze overname maar liefst 7,9 miljoen ounces per jaar gaan produceren, en zo dus de grootste goudmijner op aarde zijn.

De goudreserves van het nieuwe Newmont zouden zich bevinden in Noord & Zuid-Amerika, Australië & Ghana.

Het nieuwe Barrick Gold zit er qua mijnvolume niet zo gek ver achter met een zeer verdienstelijke 6,6 miljoen ounces goud per jaar, stelt Biesheuvel.

Onderstaande afbeelding brengt de omvang van zowel Newmont als Barrick mooi in kaart:

Deze 2 overnames op rij zorgen ervoor dat de goudsector iets krijgt dat het al meer dan 5 jaar niet meer gehad heeft: interesse van beleggers.

Het werd dan ook weer eens hoog tijd dat er hoopvol nieuws kwam uit deze sector nadat het edelmetaal een lange berenmarkt kende.

Hoog tijd dus om het gouden verlanglijstje af te stoffen en terug in actie te schieten, de vooruitzichten zien er weer stukken beter uit!

Als je onbekend bent met de goudmijnsector kun je natuurlijk ook gewoon de bovengenoemde bedrijven kopen.

Dit zijn volgens velen niet alleen de grootste in de sector maar ook de meest vertrouwde & stabiele goudmijners die op de beurs verkrijgbaar zijn.

Je kan Newmont Mining vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘NEM’.
Je kan Barrick Gold vinden op de TSE onder tickersymbool ‘ABX’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.