Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Is er een nieuwe stierenmarkt op komst in deze sector?

De grondstoffenmarkten zijn zo’n beetje de meest cyclische van alle markten en goede timing is dus zéér belangrijk hier, nog meer dan elders.

Doe maar eens wat zoekwerk naar de ‘varkenscyclus’ op het internet, dat heldert al heel wat op over hoe deze markten in het algemeen werken.

Het is erg voornaam om te zorgen dat je in de toekomst wat katalysatoren aan je kant hebt die ervoor zorgen dat grondstofprijzen hoger blijven gaan.

Bijvoorbeeld aanstaande tekorten in de grondstoffenmarkten, en dat is exact wat we volgens fondsbeheerder Willem Middelkoop kunnen verwachten.

Wat Middelkoop betreft staan we aan de vooravond van een grote grondstoffen stierenmarkt.

Zo zou er in de komende 5-6 jaar in al deze grondstoffen een tekort zijn:

– Palladium
– Platinum
– Zilver
– Koper
– Zink
– Tin
– Kobalt
– Nikkel

En volgens Middelkoop is de grondstoffensector in zijn geheel al zo’n 50 jaar niet meer zo goedkoop geweest.

Dit zou dus misschien wel hét moment kunnen zijn om actief te worden op de o zo cyclische grondstoffenmarkten!

Voor zij die niet direct weten hoe ze de grondstoffencyclus moeten bespelen is er de Securities Limited All Commodities ETF.

Je kan deze ETF vinden op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘AIGC’.

Deze ETF geeft je de mogelijkheid om op zo’n beetje alle grondstoffen die je maar kan bedenken tegelijk in te spelen!

Als je zelf echter een nog betere manier hebt om op deze komende trend in te spelen, dan is dat natuurlijk ook zeker het overwegen waard.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.