Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze sector groeit aan een verschroeiend tempo

Eén van de onbekendere sectoren die steeds meer in het oog springt de laatste jaren is de gaming sector.

Variety.com heeft deze nichesector eens nader bekeken en een paar bijzondere bevindingen gedaan.

In Amerika werd vorig jaar volgens Variety maar liefst $43 miljard aan spellen uitgegeven, dat is toch wel een behoorlijke som geld!

De omzet die de gaming-industrie in 2018 kon realiseren was maar liefst 18% gestegen tegenover die van het jaar daarvoor!

Het is dus duidelijk dat deze sector aan het openbloeien is zoals maar bij weinig andere sectoren het geval is.

Als je dacht dat films zoals The Avengers en dergelijke al de kassa lieten rinkelen, dan moet je de bekendere videogames maar eens bekijken!

Videogames zoals Red Dead Redemption 2 en Call Of Duty: Black Ops 4 brengen belachelijk grote sommen geld binnen voor hun ontwikkelaars.

Om maar te zwijgen om de hype rond het spel Fortnite, een spel dat zo verslavend is dat vele ouders hun kinderen zelfs moeten laten afkicken!

Heel wat van deze spellen komen van de hand van één specifiek Amerikaans bedrijf: Activision Blizzard (ATVI).

Dit bedrijf heeft het misschien niet al te makkelijk gehad de laatste zes maanden, wat onderstaande grafiek wel aantoont, maar zoals jij als ervaren trader wel weet, geeft dat de oplettende belegger juist een opportuniteit!

Volgens Variety is dit een bedrijf dat je – mocht je interesse hebben in deze specifieke snelgroeiende sector – zeker in de gaten moet houden.

Je kan Activision Blizzard vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘ATVI’.

 

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.