Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit legendarisch aandeel noteert tegen een fikse korting

Er is geen tekort aan aandelen die mensen over langere periodes heel wat rijker hebben gemaakt.

Maar er zijn slechts een paar aandelen die de status van ‘legendarisch’ hebben bereikt door hun enorm lange opwaartse trend.

Bij deze exclusieve club behoren gerenommeerde bedrijven zoals bijvoorbeeld McDonald’s (MCD) & Walt Disney (DIS).

Maar dat een aandeel over verschillende decennia blijft stijgen wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit sprake is van moeilijke periodes op weg naar boven.

Bekijk de situatie bij Altria Group (MO) maar eens, nog zo’n aandeel waar bijna al de ingestapte beleggers over de lange termijn rijk mee zijn geworden.

Altria is eigenaar van heel wat wereldwijd bekende merken zoals bijvoorbeeld Phillip Morris, het gekende sigarettenmerk.

Maar momenteel heeft Altria het even moeilijk, zo voelt het momenteel de druk van de marihuana legalisering stelt beursspeculant Jack Damn.

Ook zijn er volgens Damn wel wat jongeren die overstappen naar ‘vaping’ en zij laten de sigaretten dan soms voor wat het is.

Het is nu aan Altria om zich aan te passen aan deze nieuwe tijden, en dat zal ongetwijfeld ook wel gebeuren, net zoals al vaker nodig was in het lange verleden van dit bedrijf.

Maar de onzekerheid heeft zich de laatste tijd al vertaald in een fikse daling van het aandeel op de beurs.

De schade lijkt op de beurs dus al meer dan ingeprijst te zijn…

Deze drastische daling is zonder twijfel ook gedeeltelijk veroorzaakt door de slechtere periode waardoor globale aandelenmarkten gingen de afgelopen maanden.

Deze samenloop van omstandigheden heeft Damn ervan weten te overtuigen dat het aandeel hier momenteel vrij goedkoop is.

Zodra het aandeel weet te stabiliseren zou er een erg snelle heropleving kunnen volgen, zo besluit Damn.

Voor zij met een lange termijn visie is dit aandeel nu dus iets om zeker eens te overwegen.

Je kan Altria Group vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘MO’.

 

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.