Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze sector biedt momenteel de grootste kans in 50 jaar!

Als we David Forest van Casey Research mogen geloven staan we aan de vooravond van een grote stijging in de grondstoffenmarkten.

En niet zomaar eentje, maar de grootste stijging van de afgelopen 50 jaar!

Volgens Forest zijn grondstoffen in vergelijking met aandelen nog nooit zo goedkoop geweest als vandaag het geval is.

Grondstoffen zijn van nature erg cyclisch en dat zie je ook goed terug in de volgende grafiek van Forest.

Er zijn periodes waar grondstoffen het stukken beter doen dan aandelenmarkten, en vice versa.

Het is dus niet echt een ‘buy & hold’ sector op de lange termijn, maar dat wil zeker niet zeggen dat je het als belegger links moet laten liggen.

Integendeel zelfs, er zijn heel wat fortuinen vergaard door het correct bespelen van de cyclussen binnen deze sector!

De grondstoffenmarkt is dé thuisbasis bij uitstek voor beleggers die zichzelf beschrijven als ‘contraire denkers’.

Als je dus grondstoffen zoals koper & zilver gaat aanschaffen na een parabolische beweging naar boven, dan heb je veel kans dat je verlies gaat lijden.

Maar het omgekeerde is natuurlijk ook waar, als je deze sector op de kop kunt tikken tegen historisch lage prijzen, dan zit je waarschijnlijk wel goed!

En dat is wat Forest betreft wat we hier momenteel zien: een koopkans van historische proporties!

Investeren in bedrijven die deze grondstoffen ontginnen zou dus wel eens behoorlijk lucratief kunnen zijn de komende jaren.

En zowat hét perfecte aandeel om in te spelen op een komende stierenmarkt in de grondstoffensector is Glencore Plc (GLEN).

Deze grondstoffengigant mijnt maar liefst 90 verschillende soorten grondstoffen in 50 landen over heel de wereld.

Zo weet je zeker dat je goed zit indien deze stier wakker wordt en vervolgens aan een nieuwe klim naar boven begint.

Je kan Glencore Plc vinden op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘GLEN’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.